Hírek

/Hírek

A Dornyay Béla Múzeumba került a “Hazatért falu határozat” díszpéldánya

Somoskőújfalu és Somoskő anyaországhoz való visszacsatolásának 94. évfordulójára emlékeztek 2018. február 18-án. Ezen a napon történt meg az Országgyűlés által megítélt Hazatért falu cím átadása is: Kövér László, a parlament elnöke nyújtotta át az elismerést. A kitüntető országgyűlési határozat díszpéldányát és a Salgótarjánnak adományozott nemzeti lobogót 2018. március 12-én Fekete Zsolt polgármester a Dornyay Béla Múzeumnak [...]

Ovisok a múzeumban

2018. március 8-án a Salgótarjáni Összevont Óvoda Pitypang Tagóvodájának Gyöngyvirág és Margaréta csoportja múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt a Dornyay Béla Múzeumban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. A foglalkozás keretében először tárlatvezetésen vettek részt az ovisok, majd közös kokárdát készítettek, végül pedig ugrós táncot tanultak.    

Óvodások látogatása a Mihályfi-gyűjteményben

2018. február 22-én múzeumunkba látogatott a Salgótarjáni Összevont Óvoda Gyermekkert Tagóvodájának egyik csoportja, akik a tárlatlátogatást követően a kiállítás témájához kapcsolódóan gyurmáztak.

A csillag-igazgató vén remete – filmvetítési lehetőség

A csillag-igazgató vén remete ‒ Balázs János művészete Rendezője, operatőre: Shah Timor 1967-ben született Kabulban. 14 éves kora óta él Magyarországon. Filmkészítéssel 2001 óta foglalkozik, a salgótarjáni származású Gaál István operatőr-rendező tanítványa. Dokumentumfilmjeit fesztiválokon vetítették, országos és helyi televíziók sugározták. www.shahtimor.hu A film rövid leírása: A 49 perc időtartamú film arra vállalkozik, hogy a salgótarjáni [...]

Támogatójegyért ajándék

Kedves Látogatónk! Ha minimum 2500 forintért vásárol támogatójegyet, megajándékozzuk Önt Balázs János roma származású alkotó egyik versrészletét tartalmazó bögrével.

Load More Posts