Hírek

/Hírek

Karácsonyi ajánló

A Madách Gimnázium vendégei voltunk

2017. november 16-án a Dornyay Béla Múzeum is részt vett a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium pályaorientációs napján, ahol a 9. évfolyamosoknak mutattuk be az intézmény tevékenységét és munkatársait.

Kazári elsősöknél járt az “Utazó múzeum”

Az "Utazó múzeum" 2017. november 9-én a kazári Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályába látogatott el. A gyerekek kiválóan megoldották a játékos feladatokat és jutalmul, névre szóló oklevelet kaptak.

Pincétől a padlásig

2017. október 27-én a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében muzeológusok és gyűjteménykezelők vezetésével számos óvodás és iskolás nézte végig a Dornyay Béla Múzeumot pincétől a padlásig.

Tájékoztatás – 2017. november 1.

Előadás a katasztrófavédelemről

2017. október 25-én Juhász László tűzoltó alezredes, polgárvédelmi főfelügyelő, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa érdekes és tanulságos előadást tartott a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskola tanulói számára a Dornyay Béla Múzeum “Légoltalomtól a katasztrófavédelemig – A polgári védelem 80 éve” című kiállításához kapcsolódóan.

Kazáron járt az “Utazó múzeum”

A kazári Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. osztályos tanulói 2017. október 25-én Bányamanó képzésen vettek részt. A kisdiákok szépen, lelkesen dolgoztak és munkájukat névre szóló oklevéllel jutalmaztuk.

Töretlen népszerűségű a Sajdik kiállítás

2017 októberében a SÁIK Kodály Zoltán Tagiskola több osztálya is ellátogatott múzeumunkba, ahol megtekintették a „Pom Pom, Gombóc Artúr és társaik - Sajdik Ferenc művészete” című kiállítást és múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.​

Tájékoztatás – 2017. október 23.

 

Népszerű a Sajdik kiállítás

Nagy örömünkre újabb óvodások érkeztek a Dornyay Béla Múzeumba, ahol megtekintették a "Pom Pom, Gombóc Artúr és társaik – Sajdik Ferenc művészete" című kiállítást, majd ​​múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. Köszönjük a látogatást a Mackóvár, a Mesekert és a Hétszínvirág Tagóvodáknak.  

Load More Posts