36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉS A DORNYAY BÉLA MÚZEUM megrendezi a 36. SALGÓTARJÁNI TAVASZI TÁRLATOT

Felhívás letöltése:
LETÖLTÉS

Jelentkezési lap letöltése:
LETÖLTÉS PDF

Jelentkezési lap letöltése:
LETÖLTÉS DOC

Salgótarján kulturális életében, a több mint negyedszázados múlttal rendelkező Tavaszi Tárlat kiemelkedő jelentőségű és rangos bemutatója a kortárs magyar képzőművészetnek. Intézményünk továbbra is fontos feladatának tekinti a hazai képzőművészet törekvéseinek bemutatását. Beküldhető műfajonként – az utóbbi két évben készült – három mű, kiállításra előkészített formában (sorozat minden darabja külön műnek számít) a festmények keretezve, a grafikai lapok paszpartuzva (50×70, 60×80, 70×100 cm-es méretben), címmel, keletkezési évvel, technika megjelöléssel, mérettel valamint névvel, pontos lakcímmel ellátva.

Kérjük, hogy a nevezni kívánt alkotások mérete ne haladja meg a 120×100 cm méretet, figyelembe véve a biztonságos tárolás és szállítás lehetőségeit.

Felhívjuk az alkotók figyelmét arra, hogy Budapesten, Egerben és Miskolcon csupán a megadott időben tudunk alkotásokat átvenni!

Kérjük, hogy kiállításra szánt alkotásairól digitális képet küldjön, kevesebb, mint 5 megabyte méretben, a szerző, cím, évszám, méret és technika megjelölésével 2021. március 21-ig a tavaszitarlat36.dbm@gmail.com e-mail címre. Kérjük kitöltve az általunk csatolt adatlapot is mellékelni.

Az alkotások későbbi beazonosítása miatt fontos, hogy az adatlap kitöltése mellett a fotók megnevezésében is szerepeljen a mű címe.

Az alkotások válogató zsűrije az Ön által intézményünk részére megküldött digitális képek alapján történik 2021. március 29-én.

A zsűri eredményéről március 30. – április 1. között küldünk értesítést.

A kiállításra szakértő válogató zsűri által javasolt műveket a továbbiakban is a megszokott begyűjtő helyeken vesszük át, a zsűri eredményéről küldött értesítésnek megfelelően. Mivel az értesítés és a begyűjtés között technikai okok miatt nem tudunk sok időt hagyni, kérjük, a fenti időszakban feltétlenül figyeljék elektronikus levelezésüket!

A kiállítás anyagába bekerülő művek beadási helye és időpontja:

Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria
1036 Lajos u. 158.
április 12. hétfő, 10 – 14 óráig

Eger, Dobó István Vármúzeum
Vár 1.
április 12. hétfő, 10 – 15 óráig

Miskolc, Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum
Rákóczi u. 2.
április 14. szerda, 11 – 13 óráig

Salgótarján, Dornyay Béla Múzeum
Múzeum tér 2.
április 13. kedd, 8 – 15 óráig

A 36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat ünnepélyes megnyitóját 2021. május 22-én, 11 órakor tartjuk.

A megnyitón Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíja mellett több díjat is átadunk!

A TÁRLATON VALÓ TALÁLKOZÁS REMÉNYÉBEN JÓ MUNKÁT, SOK SIKERT KÍVÁNNAK A RENDEZŐK!

(info: titkarsag@dornyaymuzeum.hu)

Shah Gabriella igazgató
Burgundi Diána múzeumi kurátor

kattintson a bezáráshoz
Megszakítás