Képvers – verskép Balázs János vereseinek segítségével

Képvers – verskép Balázs János verseinek segítségével című múzeumpedagógiai foglalkozásunkon vett részt a Madách Imre Gimnázium 9. B osztálya.

Részletek

A roma kultúra napja alkalmából

2019. április 2-án a roma kultúra napja alkalmából rendezett múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Bolyai János Gimnázium diákjai.

Részletek

Média szakkör a Madách Imre Gimnázium diákjaival

2019. március 25-én a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium média szakkörös diákjai vettek részt Shah Timor óráján.

Részletek

Középiskolás diákok a Dornyay Béla Múzeumban a POFOSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából

2019. március 21-én  a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége megalakulásának 30. évfordulója alkalmából Bérczesi Mihályné, a POFOSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke és Sulyok László, a megyei szervezet elnökhelyettese tartott előadást középiskolás diákok számára a Múzeumban. A programon Dr. Fodor Miklós Zoltán történész, a Dornyay Béla Múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket.

Részletek

A Madách Imre Gimnázium 9. C osztálya média órán a Dornyay Béla Múzeumban

2019. március 18-án a Madách Imre Gimnázium 9. C osztálya már a felújított oktatótérben tanulhatott a Shah Timor által tartott média órán. Fotó: Kele Szabó Ágnes

Részletek

A Pitypang Tagóvoda csoportjai a múzeumi táncházban!

Március 14-én, nemzeti ünnepünk alkalmából táncház- és múzeumpedagógiai foglalkozásainkra érkeztek a  Pitypang Tagóvoda csoportjai. A márciusi táncházban Steib Janka néprajzos muzeológus kollégánk vezetésével vettek részt az ovisok, majd a felújított képzőművészeti tanulmányi raktárunkat vették birtokukba egy múzeumpedagógiai óra keretéig.

Részletek