Hagyományból való megújulás

„Hagyományból való megújulás” – 120 éves a salgótarjáni tűzhelygyár.

 A Dornyay Béla Múzeum új időszaki kiállítása a köznyelvben tűzhelygyárnak nevezett, ma is működő XIX. századi alapítású salgótarjáni vasüzem történetéből villant fel részleteket. A kiállítótérben tablókon pillanthatunk be a gyártás folyamataiba, munkás-és tisztviselői csoportképek, a gyári munkások kulturális és sportéletéről maradt fotók idézik fel az üzem múltját.

 Bemutatjuk a különböző korszakok jellegzetes kályháit és tűzhelyeit, melyek meleget és meleg ételt biztosítottak magyar és külföldi otthonokban. Nem feledkezhetünk meg a gyárban előállított háztartási eszközökről, kisgépekről, díszöntvényekről, illetve a konyhák és a lakások nélkülözhetetlen tartozékairól sem. A gyár modern korszakának nagysikerű szabadidős termékeit grill, szalonnasütő vas, kézi súlyzók képviselik.

A kiállítótérben további vetített fotók és korabeli filmrészletek elevenítik meg az üzem történetét.

A kiállítás az NKA és a WAMSLER SE Háztartástechnikai Európai Rt. támogatásával jön létre.

A kiállítás 2014. szeptember 22-től 2015. január 17-ig látogatható.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

kattintson a bezáráshoz