Hírek

/Hírek

Intézmények közötti tapasztalatcsere a “Móra mesebirodalma” című kiállítás kapcsán

A "Móra mesebirodalma" című vendégkiállítás építése kapcsán a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai látogattak el hozzánk. Rostás Mónika, a kiállítás egyik kurátora és Wilhelm Adél, az intézmény múzeumpedagógusa  vettek részt a Dornyay Béla Múzeum helyi szakmai napján. A szakmai tapasztalatcsere során betekintést nyertünk a kiállítás keletkezésének történetébe.

Megnyílt “Móra mesebirodalma”!

2018. szeptember 14-én a Móra mesebirodalma - Kalandozások Panka és Vadember útján című vendégkiállításunkat Vészits Andrea dramaturg, Móra Ferenc dédunokája nyitotta meg. Közreműködött Sándor Zoltán előadóművész, a Zenthe Ferenc Színház művészeti vezetője. Az interaktív tárlat megtekintésére, a játékok kipróbálására december 31-ig várjuk kedves látogatóinkat!      

Ipartörténeti Emléknap

A Salgótrajáni Acélgyár, az SKB Rt. valamint a Salgótarjáni Vasfinomító Rt. (az Acélgyár jogelődje) alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett Emlékülés - 2018. szeptember 7.    

Bányásznapi koszorúzási ünnepség

68. Bányásznapi koszorúzási ünnepség  a bányaszerencsétlenség során elhunyt nógrádi bányászok emlékművénél a Bányászati Kiállítóhely udvarán.

Erzsébet-táborozók A “Kivetkőzéstől beöltözésig” című kiállításunkon

2018. augusztus 9-én a Siti Salgótarjáni Ifjúsági Iroda Erzsébet-táborának résztvevői tárlatvezetésen és múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a "Kivetkőzéstől beöltözésig" című időszaki kiállításunkon. A papíralapú női- és férfi népviseletes figurák textillel, szalagokkal, gyöngyökkel való feldíszítése után a táborozók maguk is "beöltözhettek" Steib Janka néprajzos-muzeológus kollégánk segítségével.

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Lautrec kiállításban

2018. június 14-én a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium 9. osztályos tanulói múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek rész „A Belle Époque krónikása” című tárlatban, melynek során Henri de Toulouse-Lautrec nyomán illusztrációkat készítettek.

Szakkörösök a Bányászati Kiállítóhelyen

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és a Dornyay Béla Múzeum Média tehetséggondozó szakkörösei 2018. június 18-án a Bányászati Kiállítóhelyen vettek részt foglalkozáson.

Load More Posts