Hírek

/Hírek

A Dornyay Béla Múzeum felhívása Nógrád megye polgáraihoz

Felhívás Nógrád megye polgáraihoz   A Dornyay Béla Múzeum kiemelt feladata az ipartörténeti emlékek, azon belül is a bányászattörténeti és acélgyári relikviák gyűjtése. 2019-ben a múzeum időszaki kiállítással emlékezik az acélgyár alapításáról, valamint folytatódik a Bányászati Kiállítóhely felszíni állandó kiállításának a fejlesztése. Célunk, hogy összegyűjtsük a helyi szénbányászat és acélgyártás még fellelhető tárgyi és dokumentációs [...]

Középiskolás diákok a Dornyay Béla Múzeumban a POFOSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából

2019. március 21-én  a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége megalakulásának 30. évfordulója alkalmából Bérczesi Mihályné, a POFOSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke és Sulyok László, a megyei szervezet elnökhelyettese tartott előadást középiskolás diákok számára a Múzeumban. A programon Dr. Fodor Miklós Zoltán történész, a Dornyay Béla Múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket.  

A Pitypang Tagóvoda csoportjai a múzeumi táncházban!

Március 14-én, nemzeti ünnepünk alkalmából táncház- és múzeumpedagógiai foglalkozásainkra érkeztek a  Pitypang Tagóvoda csoportjai. A márciusi táncházban Steib Janka néprajzos muzeológus kollégánk vezetésével vettek részt az ovisok, majd a felújított képzőművészeti tanulmányi raktárunkat vették birtokukba egy múzeumpedagógiai óra keretéig.

Családi nap a Múzeumban március 15-én

2019. március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire  emlékezve a Dornyay Béla Múzeum ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásaira vártuk nagy szeretettel az érdeklődőket!

Load More Posts