Hírek

/Hírek

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Lautrec kiállításban

2018. május 8-án a karancslapujtői Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola tanulói „A Belle Époque krónikása” című tárlathoz kapcsolódóan múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, melynek keretében CD borítót terveztek.

A Kanizsai napokon járt a múzeum

2018. március 27-én a  SSZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája 9. évfolyamos tanulói a Kanizsai napok keretében a Régi játékaink című foglalkozáson vettek részt. A tanulók kezükbe vehették és ki is próbálhatták a múzeum gyűjteményét képező régi játékokat. A foglalkozás kreatív tevékenységgel zárult.

„A Belle Époque krónikása” – információk a kiállításról

„A Belle Époque krónikása” - Henri de Toulouse-Lautrec grafikái a Kesauri-gyűjteményben  2018. április 5. – 2018. augusztus 16., Dornyay Béla Múzeum, Salgótarján A lengyelországi sikeres bemutatkozást követően Henri de Toulouse-Lautrec eredeti alkotásai Magyarországon először a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban láthatók, az intézmény és az Art Expo International együttműködésének eredményeként. A válogatás a Belle Époque egyik [...]

Megemlékezés a névadóról

A Dornyay Béla Múzeum közössége 2018. március 23-án emlékezett meg névadója, Dr. Dornyay Béla középiskolai tanár, helytörténész, muzeológus és kutató születésének 131. évfordulójáról. Ebből az alkalomból az intézmény dolgozói nevében Shah Gabriella igazgató asszony és dr. Fodor Miklós Zoltán igazgatóhelyettes koszorút helyezett el Dornyay Béla mellszobránál, mely a Salgótarjáni Panteonban található.

Load More Posts