Kulisszatitkaink 1.

Sokan érdeklődtetek, hogy mi, múzeumi dolgozók bejárunk-e a múzeumba, ha a múzeum zárva van. Igen, és nemcsak bejárunk, hanem dolgozunk.

Amikor a múzeumba érkezik egy látogató, akkor csak a frontszemélyzettel találkozik, a tárlatvezetővel, a teremőrrel, a múzeumpedagógussal, a múzeumi animátorral. De mi folyik a háttérben?

Tekintsetek be a kulisszák mögé egy kicsit:
– Revízió:  Jelenleg a képzőművészeti gyűjtemény revíziója folyik.
– Raktárrendezés: Az idei évet a raktáraink rendbetételének szenteltük. Nem is gondoltuk, hogy még a frontszemélyzet segítségét is igénybe tudjuk venni a múzeumbezárás miatt.
A régészeti raktár felújítását és új polcrendszer beépítését most fejeztük be egy pályázatnak köszönhetően. Ennek takarítása folyik, hogy bepakolhassuk a régészeti gyűjteményünk darabjait. A történeti tárgyi és néprajzi  raktárainkban őrzött tárgyakat is portalanítjuk, rendszerezzük, tömörítjük. A dokumentumtár műtárgyai új dobozokat kapnak. A maszk minket a portól véd.
Ezzel párhuzamosan az iratselejtezés is éppen most zajlik.
Mindemellett folyik a kutatómunka, a műtárgyak digitalizálása, a műtárgyfotózás, a restaurálás és természetesen régészeti feltárások és régészeti megfigyelések. Természetesen készülünk a kiállításokra is.

A Bányászati Kiállítóhelyünkön pedig a földalatti rész karbantartására és egyéb munkálatok elvégzésére van lehetőségünk.

kattintson a bezáráshoz