Kedves Látogatóink!

A járványügyi szabályoknak megfelelően kül- és beltéri rendezvényeinket a 18. életévét betöltött látogatóink csak védettségi igazolvánnyal látogathatják. A 18 évnél fiatalabbak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a programokon.

Rendezvényeinken a maszk használata kötelező!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

A Dornyay Béla Múzeum Látogatási Szabályzata elérhető .pdf formátumban is a letöltésre kattintva: LETÖLTÉS

Dornyay Béla Múzeum Látogatási Szabályzat

Tisztelt Látogatóink!

Igyekszünk mindent megtenni az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében. Alábbi intézkedéseinkkel arra törekszünk, hogy biztonságban érezzék magunkat nálunk. Kérjük, olvassák el és tartsák be az alábbi szabályainkat!

A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez belépőjeggyel kell rendelkezni, amit a Dornyay Béla Múzeum recepciós pultjánál, a Bányászati Kiállítóhely fogadóterében tud megvásárolni. Kérjük, jegyét őrizze meg a látogatás végéig!

A múzeum kiállításait a látogatók egész évben látogathatják. A múzeum látogatása tárlatvezetővel, igény esetén tárlatvezetés keretében, történik a múzeum látogatása. A Bányászati Kiállítóhelyen, csak és kizárólag tárlatvezetővel mehetnek a földalatti kiállítótérbe, a kötelező védőfelszerelések igénybevételével.

Műtárgyvédelmi okokból a ruhatár használata kötelező.

A ruhatár használata ingyenes és a következő esetekben kötelező. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű táskáját! Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű női hátitáskákatcsak elől viselve vagy kézben lehet bevinni. Karon átvetett, vagyfelöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a kiállítások nem látogathatóak. A kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti. Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban. Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni

Fényképezés és videózás a mindenkori múzeumigazgató engedélyének birtokában lehetséges, kizárólag a kiállítási terekben. Kiállítási területen vakut, illetve fényképállványt használni tilos!

A fényképek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Kérjük, a fotózást úgy végezze, hogy azzal mások látogatását ne zavarja!
Kérjük mobiltelefonját halkítsa le, hogy más látogatókat ne zavarjon.
A múzeum egész területe kerekesszékkel és babakocsival is látogatható. A lift használata kizárólag csak múzeumi dolgozóval használható. A mozgáskorlátozottak számára külön mosdó biztosított. A látogatók a múzeumban lévő mellékhelyiségeket térítésmentesen használhatják. A Dornyay Béla Múzeum valamint a Bányászati Kiállítóhely egész területén dohányozni tilos! Elektromos cigaretta használata a sem megengedett! Dohányozni csak főbejárat előtt kijelölt helyen lehetséges.

A múzeum kiállító termeiben a látogatók a mindenkori nyitvatartási időben tartózkodhatnak. Nyitva tartás
Dornyay Béla Múzeum

 • hétfő: 09:00 – 16:00
 • kedd – péntek: 09:00 – 17:00
 • szombat: 08:00 – 16:00
 • vasárnap: zárvaA nógrádi szénbányászat története (1848-1992) földfelszíni kiállítás
 • Hétfő: zárva
 • Kedd – vasárnap: 08:00 – 16:00József-lejtősakna
 • hétfő: zárva
 • kedd – vasárnap: 08:00 – 16:00 (Az utolsó csoport 15:00-kor indul)A kiállítótereket a múzeum zárása előtt 10 perccel kérjük elhagyni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére, valamint az épület elhagyására.

  Látogatóink és munkatársaink egészségének a védelme érdekében kérjük, használjon maszkot valamint a földszinten kihelyezett kézfertőtlenítőt! Kérjük, tartsák be a 1,5 méter távolságot egymás között.
  A Dornyay Béla Múzeumban egyidőben maximum 30 fő, a Bányászati Kiállítóhely földalatti részében maximum 6 fő, a felszíni kiállításon pedig 15 fő tartózkodhat.

Rendkívüli esemény (pl.: természeti katasztrófa, tűz, bombariadó stb.) esetén a látogató köteles betartani a Dornyay Béla Múzeum dolgozóinak utasításait betartani.
A Dornyay Béla Múzeum Házirendje a recepción elolvasható, minden látogató számára kötelező.

A Dornyay Béla Múzeumban és a Bányászati Kiállítóhelyen a műtárgyakat megfogni, a helyéről elvenni tilos! Bármilyen károkozás jogi felelősséget von maga után. A Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhelyen felszerelt kamerák 30 napig visszanézhetőek.
Szemetet eldobni csak az erre a célra kijelölt hulladéktárolókba szabad.

A Dornyay Béla Múzeum fenntartja a jogot, hogy a Látogatási szabályzatot be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény látogatásának lehetőségét megvonja. Az a látogató, aki a jelen látogatói szabályzatot megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből, és ellene hatósági eljárás is indítható.

Salgótarján, 2020.06.17.

sk.

Shah Gabriella

múzeumigazgató

kattintson a bezáráshoz
Megszakítás