nka rajztriennale megvalositas 01

IV. Országos Rajztriennálé és a Tárlathoz kapcsolódó katalógus megjelentetése

Pályázati szakmai beszámoló a IV. ORSZÁGOS RAJZTRIENNÁLÉ és a Tárlathoz kapcsolódó katalógus megjelentetése témájú pályázathoz.

Részletek

Szakmai beszámoló a Neograd 2018 – A Dornyay Béla Múzeum Évkönyve XLI. kötet megvalósításához

A Dornyay Béla Múzeum 2018. évi évkönyve hagyományosan a megyei hatókörű városi múzeumban dolgozó, a múzeum körül tevékenykedő kutatóknak, munkáinak nyújt kommunikációs teret. A múzeum fontos feladatának tekinti, hogy az egykori megyei múzeumi szervezet, valamint a társintézmények szakemberei számára is lehetőséget biztosítson kutatási eredményeik megjelentetésére. Tehát az évkönyv, hasonlóan az

Részletek

Háromajtós könyvszekrény restaurálása

Szakmai beszámoló: DBM konyvszekreny  

Részletek

“A világháború emléke 1914-1918” – kiállításismertető

Kiállításismertető NKA pályázathoz A világháború emléke – kiállításismertető  

Részletek

A 2013. évi múzeumi évkönyv szakmai beszámolója

A 2013. évi múzeumi évkönyv szakmai beszámolója

Részletek

Szakmai beszámoló a Neograd 2016 – A Dornyay Béla Múzeum Évkönyve XXXIX. kötet megvalósításához

A Dornyay Béla Múzeum 2016. évi évkönyve hagyományosan a megyei hatókörű városi múzeumban dolgozó, a múzeum körül tevékenykedő kutatóknak, munkáinak nyújt kommunikációs teret. A múzeum fontos feladatának tekinti, hogy az egykori megyei múzeumi szervezet, valamint a társintézmények szakemberei számára is lehetőséget biztosítson kutatási eredményeik megjelentetésére. Tehát az évkönyv, hasonlóan az

Részletek

Szakmai beszámoló az M033-as típusú mozdonyról

M 033 típusú M 28 sorozatú, A 21-052 pályaszámú, normál nyomtávú dízel-mechanikus mozdony megvásárlásáról. A megvásárolt műtárgy bemutatása, a nyilvántartásba vétel során kapott leltári szám feltüntetésével

Részletek

Ismétlés a tudás anyja

Az "ÜVEGVÁROS" tanulmányi raktár fenntartási időszakában három salgótarjáni középfokú oktatási intézménnyel közösen - az Együttműködési megállapodásoknak megfelelően - a pályázat segítségével létrehozott oktatótérben múzeumi - pedagógiai tevékenységet végeztünk az iskolák tanulóinak a képzési tematika szerint.

Részletek

Múzeumok Éjszakája Szakmai beszámolója

Pályázat címe: Múzeumok Éjszakája 2016 megrendezésére pályázati azonosító: 204107/00164

Részletek

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiváljának programjai a Dornyay Béla Múzeumban és a Bányászati Kiállítóhelyen

Részletek

A Dornyay Béla Múzeum 2015. június 20-án lezajlott Múzeumok Éjszakája programsorozat szakmai értékelése

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhelye 2015-ben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programhoz. Idén rendezvényünket az „Üvegváros. Öblösüveggyár történeti és üveg-művészeti tanulmányraktár” köré csoportosítottuk, amely ezen az estén nyílt.

Részletek

Szakmai beszámoló

Szakmai beszámoló képekben

Részletek

Szakmai beszámoló – Levéltári dobozok

A történeti-tárgyi gyűjtemény egy részét hullámkartonból stancolt dobozokban tároltuk. A hullámkarton papíranyaga magas savtartalmú, elhasználódott. A támogatás segítségével megvásároltuk a teljes anyagában savmentes, hajtogatható, minősített levéltári dobozokat A4 és A3 méretben, továbbá a textil anyagú műtárgyaink csomagolásához a molinó pamut anyagot.

Részletek

NKA Vizuális Művészetek Kollégiuma (Pályázati azonosító 3909/0065)

A Dornyay Béla Múzeum 2014-ben pályázati támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiumához Kovács Péter Kik? című alkotásának megvásárlására. NKA Vizuális Művészetek Kollégiuma (Pályázati azonosító 3909/0065)

Részletek

120 éves a Salgótarjáni Tűzhelygyár c. időszaki kiállítás megrendezése (Pályázati azonosító 3506/02026)

A Dornyay Béla Múzeum 2014. szeptember 22 – 2015. január 17 között „Hagyományból való megújulás” – 120 éves a Salgótarjáni Tűzhelygyár címmel rendezett időszaki kiállítást a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt., a köznyelvben tűzhelygyárnak nevezett, ma is működő XIX. századi alapítású salgótarjáni vasöntöde és gépgyár történetéről.

Részletek

Ipar- és művelődéstörténeti emlékek a salgótarjáni iparvidékről (Pályázati azonosító: 3509/01179)

A támogatott tevékenység megvalósításának szakmai vonatkozásai, tapasztalatai, a megvalósítás eredményességének elemzése. Pályázati azonosító: 3509/01179 Ipar-és művelődéstörténeti emlékek a salgótarjáni iparvidékről.

Részletek

Termékek és emlékek a salgótarjáni öblösüveggyártás 20-21. századi történetéhez (Pályázati azonosító 3509/01125)

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum 2014. július és 2014 szeptember között üveggyűjteménye gyarapítása céljából, NKA támogatással megvásárolta a Tarján Glass Kft. 114 új termékét, az 1960-70-es évek háztartási tömegtermékeit (56 db), a Mánczos József tervei alapján készített díszüvegeket (4db), valamint az üveggyári MNDSZ-zászlót.

Részletek

A Dornyay Béla Múzeumban 2014. június 21-én lezajlott Múzeumok Éjszakája programsorozat szakmai értékelése

A 2014-es Múzeumok Éjszakája című Dornyay Béla Múzeumi rendezvénye alapvetően két kiállításra épült. Május 21-től június 21-ig volt látogatható intézményünkben a „Isten után legszebb és legszentebb név a honvéd-nevezet” – 166 éves a Magyar Honvédség című vándorkiállítás. A kiállítás kapcsán több honvédségi tematikájú programra került sor a múzeumban, illetve a

Részletek

A Dornyay Béla Múzeum Mihályfi gyűjteményében szereplő két Nagy István kép restaurálása

Nagy István: Fák és boglyák - Ltsz.:81.626 olaj, vászon, 42x48 cm 1920 körül Nagy István: Táj két pihenő tehénnel - Ltsz.:81.628 olaj, vászon, 42x48 cm 1923 körül

Részletek

A Mihályfi hagyaték grafikai lapjainak paszpartuzásának és keretezésének első üteméről

Pályázatunk célja a képzőművészeti gyűjteményünkben őrzött grafikai lapok műtárgykörnyezetének javítása, az érdeklődő közönség számára kiállításon történő bemutatása.

Részletek