Home Események P. Tóth László fotókiállítása
ptothlaszlo fotokiallitas slide

dátum

2020. márc 06. - 2020. máj 31.
Expired!

időpont

10:00 - 18:00

P. Tóth László fotókiállítása

P. Tóth László salgótarjáni fotóművész több mint három évtizede  fotózza a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban színre vitt előadásokat. Minden bemutatón megjelenik az első sorban, engedélyt kér az ügyelőktől, és – különösen a digitális technika megjelenése óta – számolatlanul készíti a felvételeket a pro­dukció jellegzetes mozzanatairól, de leginkább a szereplőkről. Ennélfogva nagyon gazdag gyűjteménye van a magyar színházművészet Salgó­tarjánban járt kiemelkedő személyiségeiről. Nem véletlen, hogy egy bemutatójával 2011-ben Pécsett az országos színházi fesztivál keretében is szerepelhetett.

Sajátos nézőpontú, csak rá jellemző képei természetesen művészileg is figyelemreméltóak, do­ku­men­tum­értékük pedig szinte felmérhetetlen jelentőségű. Bizonyítja ezt jelenlegi tárlata is, amelyen jó néhány olyan művész látható, aki sajnos már eltávozott a földi világból.


P. Tóth László 2018-ban több száz fotót ajándékozott a Dornyay Béla Múzeumnak, ebből egy kis ízelítőt láthat a nagyközönség.

kattintson a bezáráshoz