Home Események P. Tóth László fotókiállításának megnyitója
p toth laszlo fotokiallitasa megnyito 01

dátum

2020. márc 06.
Expired!

időpont

11:00 - 16:00

Cimkék

Kiállítás megnyitó

P. Tóth László fotókiállításának megnyitója

P. Tóth László salgótarjáni fotóművész több mint három évtizede  fotózza a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban színre vitt előadásokat.

Minden bemutatón megjelenik az első sorban, engedélyt kér az ügyelőktől, és – különösen a digitális technika megjelenése óta – számolatlanul készíti a felvételeket a pro­dukció jellegzetes mozzanatairól, de leginkább a szereplőkről. Ennélfogva nagyon gazdag gyűjteménye van a magyar színházművészet Salgó­tarjánban járt kiemelkedő személyiségeiről. Nem véletlen, hogy egy bemutatójával 2011-ben Pécsett az országos színházi fesztivál keretében is szerepelhetett. Sajátos nézőpontú, csak rá jellemző képei természetesen művészileg is figyelemreméltóak, do­ku­men­tum­értékük pedig szinte felmérhetetlen jelentőségű. Bizonyítja ezt jelenlegi tárlata is, amelyen jó néhány olyan művész látható, aki sajnos már eltávozott a földi világból.

P. Tóth László 2018-ban több száz fotót ajándékozott a Dornyay Béla Múzeumnak, ebből egy kis ízelítőt láthat a nagyközönség.

p toth laszlo fotokiallitasa megnyito

kattintson a bezáráshoz
Megszakítás