Rendezvény- és kiállítás archívum

/Rendezvény- és kiállítás archívum

Közösségi falfestésen a Dornyaysok

2018. július 14-én a  "Sakkozzuk ki" Akciócsoport közösségi falfestés programjához csatlakozva a Dornyay Béla Múzeum munkatársai művészeti foglalkozások megtartásával színesítették városunk harmadik szabadtéri kiállításának előkészületit. A programon kicsik és nagyok Balázs János festményeinek reprodukcióját színes homokkal dekorálták, illetve üvegpoharakat díszítettek változatos technikával.

Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban

Fotóalbumaink: Dornyay Béla Múzeum: https://www.facebook.com/pg/Dornyay-B%C3%A9la-M%C3%BAzeum-1656422304581684/photos/?tab=album&album_id=2063722207185023 Bányászati Kiállítóhely: https://www.facebook.com/pg/Dornyay-B%C3%A9la-M%C3%BAzeum-1656422304581684/photos/?tab=album&album_id=2063707860519791

Helytörténeti séta az acélgyári városrészben

2018. május 9-én a Közösségek Hete alkalmából Salgótarján történelme iránt érdeklődők maroknyi csapata indult útnak, hogy a 150 éve alapított salgótarjáni acélgyárra és annak vezetőire, munkásaira emlékezzenek. A helytörténeti séta során a résztvevők felkeresték a gyár köré épült kisebb város még ma is álló, fontosabb épületeit (pl. irodaház, kórház, kaszinó, tisztviselői- és munkásházak).

Májusi tárlatlátogatások

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium és az Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói május első hetében jártak a Dornyay Béla Múzeumban.  

Kiállításmegnyitó az esélyegyenlőség napja alkalmából

2018. május 4-én, az esélyegyenlőség napja alkalmából nyitottuk meg kamarakiállításunkat, amely az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola növendékeinek rajzpályázatunkra beérkezett alkotásaiból született. A megnyitón kerültek átadásra a rajzpályázat helyezettjeinek oklevelei és díjai is, amelyeket a kis alkotók örömmel fogadtak. A megnyitó végén közösen néztük meg a rajzokat.

Föld napja a Bányászati Kiállítóhelyen

2018. április 20-án a Föld napja alkalmából a Dornyay Béla Múzeum programmal várta a Bányászati Kiállítóhelyen a Salgótarjáni Összevont Óvoda tagóvodáinak gyermekeit, ahol a kicsik nyelvére hangolt tárlatvezetés után az apróságok közelebbről is megismerkedhettek az ásványok és  kőzetek keletkezésével.  

Roma kultúra napja a múzeumban

2018. április 9-én és 11-én a roma kultúra napja alkalmából a Salgótarjáni Összevont Óvoda tagóvodáinak gyermekei vettek részt a Mitikus lényeim című múzeumpedagógiai foglalkozáson, melynek apropóját Balázs János roma származású művész alkotásai adták.  

Load More Posts