Tél énekel

2014. december 12-én Tél énekel címmel nyílt meg a Városi Galéria adventi kiállítása. A kiállítást Somoskői Emese porcelánfestő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Közreműködtek: Bory Dorottya Eszter és Kovács Orsolya (a Pöndölyke énekegyüttes tagjai).

A tárlat elnevezése Jeszenyin azonos című versét hívta életre. A csoportos kiállítás az előző évben megrendezett Téli ünnepek c. bemutatkozó sikerességét szem előtt tartva, hasonló tematikával, vagyis az ünnepvárás jegyében valósult meg. Bár a Jeszenyin vers a tél ridegségét hangsúlyozza, a kiállításra felkért művészeket elsősorban a téli ünnepkör melegségének megragadására kértük.

Kalocsai Enikő és Szenográdiné Végh Erzsébet alkotásai adják meg a tárlat alapvető hangulatát. Enikő olajfestményein a vörös és a kék színek játéka, Erzsébet pasztellképein a fekete, szürke és kék színek finom egymásra hatása jelenik meg. Földi Péter Somosi Betlehem c. alkotása tökéletesen illik a tematikába. A tárlat iparművészeti anyaga Ujhelyi Eszter hernyóselyem és viszkóz sáljaival bővül.

kattintson a bezáráshoz
Ugrás a tartalomra