Ér(in)tsd meg a vároST: játékosan tanít az interaktív fal

Április 28-án Salgótarjánban a Dornyay Béla Múzeumban átadták az Ér(in)tsd meg a vároST elnevezésű játékos interaktív falat, amelynek segítségével a gyermekek és felnőttek egyaránt tanulhatnak Salgótarján múltjáról, miközben jól szórakoznak.

A múzeum  Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából egy különleges projekttel várja a látogatókat. Az interaktív fal lehetővé teszi, hogy használója aktívan játsszon és tanuljon, ráadásul a közönség alakíthatja is a történetet, melyet így személyes tapasztalatként él meg, ezáltal pedig az információk sokkal jobban megragadnak.  A várost körülvevő, páratlan szépségű természeti környezet, a salgói és somoskői vár, a település fejlődését megalapozó bányászat és Salgótarján híres épületei úgy jelennek meg a falon, hogy egyes jelenetekben követhetővé válik az elmúlt száz évben történt változás is.

 

Ér(in)tsd meg a vároST: játékosan tanít az interaktív fal

A város  építészeti és ipartörténeti múltját játékos formában bemutató, interaktív fal mögött az az elv áll, hogy a múzeum napjainkban a tanítás, az ismeretterjesztés   hasznos és kreatív pedagógiai helyszíne, egyre vonzóbb közösségi tér, élményhely. A múzeumpedagógiával pedig szemléletessebbé tehető, megfoghatóbbá és érdekesebbé válik mindenki számára az is, amit az iskolában tanítanak.

Megszakítás