Táborozni mindig jó, de múzeumban táborozni még jobb!

Táborozni mindig jó! De múzeumban táborozni még jobb! Hiszen egy múzeumi tábor a klasszikusan táborozást jelentő tevékenységek mellett speciális elfoglaltságokkal gazdagíthatja a gyerekek programjait.

Így történt ez a Dornyay Béla Múzeum eddig megvalósult két táborában is.

Célunk az volt, hogy a gyerekek megismerjék a múzeumi környezetet, hogy otthonosan érezzék magukat benne, magabiztosan mozogjanak a térben. Ezért az első foglalkozást ennek a célnak a szem előtt tartásával szerveztük meg: a gyerekeknek apró lámafigurákat kellett megkeresniük a kiállítóterekben, így játékos formában, mintegy észrevétlenül ismerkedtek meg a múzeummal.

A foglalkozások tematikájában a múzeum tevékenységi köreit felölelő témákat tartottuk szem előtt: a gyerekek megismerkedhettek a Mihályfi-gyűjtemény festményeivel, alkotóival, Salgótarján 20. század eleji életével a Gábler Vilmos fotókiállítás kapcsán, az iskolások részt vehetettek egy igazi régészeti ásatáson, kézműves foglalkozásokon ügyeskedhettek és természetesen nem maradhatott el a mesék birodalma sem Dargay Attila életművének megismerésével.

Mindezek mellett pedig természetesen bőven jutott idő játékra, játszótérre, focira, frizbire, kirándulásra, kincskeresésre és az eseményekben gazdag hét zárásaként tartott bulira is.

kattintson a bezáráshoz